Budući da tehnologija prožima gotovo sve aspekte naših života, ostaje da se zapitamo kako to utječe na suvremenu obitelj, kako ona stvara radnu učinkovitost i je li ona temelj naše interakcije i komunikacije s prijateljima? Umjesto pasivnog puštanja tehnologije u naše živote budimo aktivni sudionici i preuzmimo odgovornost za budućnost. Prvo, važno je napomenuti pozitivne učinke tehnologije na naše živote.

Poticanje mozga da bude pozitivniji ključno je za postizanje punog potencijala, jer kad su naši mozgovi pozitivni dobivamo dopaminsko pojačanje, koje stimulira područja mozga koja nam omogućuju da prepoznamo mogućnosti, a ne prepreke. Ovo je pet područja u kojima je tehnologija ostavila pozitivan pečat:

Komunikacija

Današnja tehnologija definitivno je olakšala kontakte među ljudima. Prevelike udaljenosti više nisu prepreka za razgovore s vašim voljenima.

Trgovina i industrija

Ne postoji niti jedno područje u kojem je tehnologija ostavila više traga od industrije i trgovine. Poslovne se transakcije ovih dana obavljaju mnogo brže, a novac se prenosi tijekom nanosekunde. Tehnologija čini proizvode pristupačnijima, tako da se kupac i prodavatelj mogu nalaziti na različitim dijelovima svijeta.

Obrazovanje

Nekoliko je studija pokazalo da učenici koji imaju bolji pristup internetu imaju bolje šanse za učenje i rad u školi. Ne može se poreći da je internet neprocjenjiv kada je riječ o istraživanjima potrebnim studentima svih razina. Iako knjige imaju starinski šarm, ne može se tvrdi da mobilni uređaji povezani na internet ne olakšavaju učenje.

Zdravstvo

Još jedan vrlo pozitivan učinak tehnologije na čovječanstvo je na području zdravstva. Najsuvremenije bolnice organizirane su i općenito učinkovitije u spašavanju života, jer su vještine i predanost njihovih medicinskih stručnjaka u skladu sa najnovijom tehnologijom koja omogućuje bolje liječenje.

Obitelj

Iako su pravi zagrljaji i poljupci bolji od virtualnih, tehnologija još uvijek zbližava obitelji. Dok smo u potrazi za ostvarenjem naših snova i gdje god nas ta potraga odvela, tehnologija nam omogućuje da se vratimo obitelji i budemo povezani s onim što je zaista važno.