Tehnologija se smatra pokretačkom snagom poboljšanja u zdravstvu, a kada pogledate stopu promjena i nedavne inovacije, teško da ćete ostati skeptični.

Diplomci zdravstvene informatike će se nesumnjivo složiti da tehnologija utječe na mnoge aspekte naših života, kao otkrića u prikupljanju podataka, istraživanje, a liječnici mogu koristiti nove alate i pronaći nove i inovativne načine za praksu medicine u budućnosti.

Bolji i pristupačniji tretman

Brojni analitičari iz industrije primijetili su da je povećana dostupnost liječenja jedan od najopipljivijih načina na koji je tehnologija promijenila zdravstvenu skrb i učinila je poticajnijom i učinkovitijom nego što je ikad bila.

Poboljšana briga i učinkovitost

Još jedna ključna oblast koja je rasla i nastavlja to činiti je briga o pacijentima. Primjena informacijske tehnologije učinila je skrb za pacijente sigurnijom i pouzdanijom u većini primjena.

Činjenica da medicinske sestre i liječnici koji rade na prvoj liniji sada rutinski koriste ručna računala kako bi zabilježili važne podatke o pacijentima u stvarnom vremenu i potom ih odmah podijelili u svojoj obnovljenoj medicinskoj povijesti, izvrsno iliustrira prednost IT sustava.

Biti u stanju akumulirati laboratorijske rezultate, zabilježiti vitalne znakove i druge kritične podatke o bolesniku u jednom centraliziranom području, promijenilo je razinu skrbi i učinkovitosti koju pacijent može očekivati ​​kada uđe u zdravstveni sustav.

Povećana razina učinkovitosti u prikupljanju podataka znači da je znanstvenicima dostupan ogroman izvor podataka o povijesti bolesti, koji pronalaze nove načine za proučavanje trendova i brži rast medicinskih otkrića.

Softver poboljšava zdravstvenu zaštitu i kontrolu bolesti

Razvoj specifičnih softverskih programa znači da je, na primjer, Svjetska zdravstvena organizacija uspjela klasificirati bolesti, njihove uzroke i simptome u masovnu bazu podataka koja obuhvaća više od 14.000 individualnih kodova.

Softver također ima ključnu ulogu u postupcima praćenja i korištenju načina naplate koji ne samo da smanjuju razinu administracije, već i praktičarima omogućuju korištenje tih podataka za poboljšanje kvalitete skrbi i učinkovitost.